Knygvežiukas veža

Jau antrą  kartą   Gruzdžių gimnazijos  mokiniams nusišypsojo  laimė susitikti su  Šiaulių apskrities Povilo Višinskio  bibliotekos komanda kartu su Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktore Monika Šaltyte bei Šiaulių kino meno klubo vadovu Viktoru Gundajevu.
 Rugsėjo 23  dieną visa komanda  apsilankė  mūsų gimnazijoje.   Bibliotekoje   susirinkę septintos ir penktos  klasės   mokiniai susipažino su filmo kūrimo ir montavimo ypatumais.  Milvydas ir Tomas pabuvo aktoriais  kuriant filmą.
Komandos  dalyvavo  interaktyvioje viktorinoje, ekranizuotų knygų paaugliams tema, taip pat sužinojo, kas yra Forumo teatras, kuo jis ypatingas.  Aktoriams  suvaidinus   ištrauką iš  knygos   mokiniai   analizavo vaidintą  situaciją,  galvojo būdus,  kaip  jie elgtųsi  panašiose  situacijose  ir, be abejo, patys dalyvavo vaidinime.
Džiugiai nuteikė ir atminimo dovanėlės aktyviausiems dalyviams, ir mokyklos bibliotekai padovanotos vertingos knygos vaikams, bei  paaugliams. Smagu  buvo matyti susidomėjusius ir nuoširdžiai besidžiaugiančius  mokinius.
Dėkojame  visai komandai  ir jų vadovei Agnei  Pranckutei.  Laukiame kitų susitikimų.
                                                                                                                       Bibliotekininkės Rima ir Jekaterina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą